BNP Paribas Nordic Open 2023

 

Bröderna Wahab och Abed Abidi.

Världens äldsta ATP-inomhusturnering med över 50-års historia hölls återigen (under nytt namn) i Kungl. Tennishallen och InMo var närvarande under hela veckan mellan 14-22 oktober 2023.

Det var den sjätte upplagan (i rad) som InMo var en del av tävlingen och det är alltid ett lika uppskattat evenemang hos våra terapeuter. Vi på InMo står vanligtvis för den dagliga driften på KLTK-gymmet men under veckan är lokalerna reserverade för tennisspelarnas uppvärmning och fysiska underhåll. Våra naprapater stod dock inte sysslolösa utan tillbringade lite drygt 100 timmar på plats tillsammans spelarna för att bistå med behandlingar under dessa dagar. Tillsammans med det medicinska teamet från ATP-touren utbyttes en del viktiga erfarenheter under Kungl. Tennishallens tak.

Vi hade närvaro av flera terapeuter och främst av bröderna Wahab och Abed Abidi som vi fått en pratstund med dagen efter att Gaël Monfils slagit Pavel Kotov med 2-1 i set:

Vad tar ni med er från veckan som gått?

- Det är ett privilegium att ha fått jobba med och följa några av världens bästa tennisspelare på nära håll under veckan! För mig är det andra året och det som är extra kul är att mycket av det vi gör i vårat dagliga arbete med de unga spelarna på KLTK liknar det som världseliten jobbar med, allt ifrån träningsupplägg, återhämtning och behandling, säger Abed.

- För varje år vi har varit här har förståelsen och insikten ökat för vilka krav som krävs på kroppen för att ta det där lilla extra steget och precis som Abed säger är det kul att det arbetet vi lägger ner dagligen på KLTK, dels med våra juniorer samt akademin och dels med våra ”vanliga” medlemmar liknar spelarna i världseliten, tillägger storebror Wahab.

Vid pratstunden sprang vi även på Viktor Kramer som hjälpte till under måndagen.
- Det var kul dels att få vara tillbaka på Kungl. Tennishallen och att på nära håll få följa turneringen och dels få hänga med bröderna Abidi. Den här veckan är alltid en av höjdpunkterna på året.

Vill du, likt världseliten, få hjälp med behandling, träningsupplägg och/eller återhämtning finns bröderna Abidi på plats i KLTK-gymmet tillsammans med andra erfarna terapeuter och tränare. Kramer finns på plats på VOLT Health Club - Powered by InMo i Kista.

Du bokar din tid i receptionen eller på hemsidan.

Ha inte ont i onödan!